co mě zaujalo

Proč chci jet do Madridu

11. 2. 2011 11:15
Rubrika: Nezařazené | Štítky: url:madrid2011

 

Proč chci jet do Madridu.. to je pro mě docela těžké odpovědět. Neřeknu vám to jednou větou jako jeden můj kamarád, kterého důvod cesty do Madridu je, že by chtěl vidět Sagrada familia v Barceloně :-) (teď jsem se dívala na fotky (protože Sagrada familia mi nic neříkala).. a musím říct: DOST DOBRÝ DŮVOD!!)

 

No ale pojďme ke mně. Moje důvody jsou asi takové:

1) Poslední možnost se jaksi účastnit Světového setkání mládeže (a pořádně si to užít). Za tři roky bude někde v Americe či v Asii, zkrátka mimo Evropu. No a za další tři roky budu mít jiné zájmy a úkoly.

2) Musím vám říct, že Madrid mě láká už od svého vyhlášení. Podobně jako tomu bylo u Dnů důvěry na silvestra 2009 v Poznani. Poznań mě oslovila hned, jakmile jsem se dozvěděla, že to bude Poznań. I polštinu jsem si kvůli tomu zapsala. To mě tenkrát tak lákalo, hodně moc, stejně tak je to s Madridem, jen nevím jak to popsat slovy..

3) (tento bod je jakoby podbod bodu 2)) Poznat Španělsko (především v rámci předprogramu), španělské rodiny, španělštinu - oprášit ten jazyk a mít příležitost ho použít. A třeba ochutnat i místní speciality :-)

4) Mám takový pocit, že pokud bych se do Madridu vypravila, tak by to bylo asi nejdál, kde jsem kdy byla.

5) Možná se ptáte: "A co Svatý Otec?" Jo tak ten mě moc neláká. Jakože nikdy mě nelákalo vidět ho zblízka. Nicméně ráda bych se podělila se zážitkem ze Staré Boleslavi, kde jsem se nacházela v sektoru A1, což sice bylo blízko, ale co.. Svatý Otec projížděl právě kolem tohoto sektoru a my byli hned na kraji.. a musím říct, že to byl takový zvláštní pocit, moc pěkný pocit, prostě že jel tak blízko :-)

6) No a pokud se pojede do Barcelony (jestli to bude na programu nevím), tak jedině Sagrada familia!! :-)

 

 

Zobrazeno 1210×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková