co mě zaujalo

NOČNÍ POUŤ NA SV. HOSTÝN

23. 10. 2009 10:43
Rubrika: Nezařazené | Štítky: poutě


Ještě nejsem ani zpět v Olomouci a už píšu článek o dnešní noční pouti. To abyste měli nejaktuálnější informace ;-).


Co bylo důvodem k tomu, aby několik desítek studentů vyměnilo dnešní noci své postýlky za šlapání do kopce k bazilice Panny Marie Hostýnské, na které jsme se vydali po studentské mši u Panny Marie Sněžné? Na nádraží v Hulíně (kde jsme přesedali na vlak směr Bystřice pod Hostýnem) to hezky vystihl jeden pán: „Kam jedete?“ ptal se davu valícího se proti němu. „Na Hostýn“ zněla odpověď. „Ježiši!“ Ani sám netušil, jakou měl pravdu :-).


V tiché křížové cestě jsme se letos zamýšleli nad citáty Jana Pavla II. a Benedikta XVI. A po cestě nad nimi rozjímali. U cíle naší cesty na nás ze tmy zazářila osvícená bazilika (tento pohled je vždycky nádherný), kterou někteří z nás putujících viděli poprvé.


Po občerstvení i těla (kdy jsme mohli u „švédského stolu“ poznat naše spoluputovníky) následovala adorace přímo v bazilice. Společně jsem chválili, prosili, děkovali a svěřovali na přímluvu Panny Marie své úmysly, se kterými jsme se na tuto pouť vydali a za koho nebo co jsme ji chtěli obětovat.


Pak jsme už zamířili z kopce dolů, abychom po páté hodině nasedli do vláčku, který nás nyní veze zpátky do Olomouce se dospat a jsou i tací, kteří přímo šupky dupky do školy..

Zobrazeno 1156×

Komentáře

Ivana Kotrncová

To je pěkné! :)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková